SweClockers har tidigare rapporterat om att den svenska dator- och hårdvaruåterförsäljaren Alina Systems dragits med stora ekonomiska problem. Anledningarna var då bland annat låga marginaler och dålig lönsamhet, vilket ledde till att de ansökte om företagsrekonstruktion.

Nu rapporterar Uppsala Nya Tidning att rekonstruktionen lett till en bättre ekonomisk situation för företaget, men inte tillräckligt bra för att fortsätta driva verksamheten. Som en konsekvens av detta har nu Alina lämnat in en ansökan om konkurs och fått denna beviljad av Uppsala tingsrätt.

Det är en dålig ekonomi som råder i vår bransch. Priserna på våra produkter har sjunkit drastiskt de senaste åren, en trend vi ser över hela världen, säger Mehdi Ali Nazari.

Alina Systems VD Mehdi Ali Nazari säger att konkurrensen i branschen är hård och priserna har sjunkit drastiskt på senare tid, vilket gjort att marginalerna blivit allt lägre.

När det kommer till företagets anställda berättar Nazari att det är för tidigt att ge något besked. Detsamma gäller för kunderna, men de arbetar för att hitta en lösning där dessa inte drabbas av konkursen.

Uppdatering: Konkursen gäller endast Alina Systems butiker i Uppsala, Enköping, Norrköping och Östersund. Företagets butiker i Stockholm, Gävle och Örnsköldsvik tillhör ett separat aktiebolag och berörs därför inte av konkursen och kommer fortsätta vara aktiva under samma namn.