Franska Calyos har under ett flertal år arbetat med kyllösningar för industrin och datacenter. Fokus ligger på företagets produkter med LHP-teknik (loop heat pipe) som använder sig av kapillärkraften ihop med ett kylmedium för att transportera stora mängder värme till en avkylningspunkt i form av en radiator. Metoden är enligt företaget extremt effektiv, och då den saknar rörliga delar används den ofta inom kritiska tillämpningsområden såsom rymdindustrin.

Nu har det blivit dags för företaget att doppa tårna i konsumentmarknaden, vilket görs i form av en Kickstarter-kampanj för det kommande chassit NSG S0. Modellen baseras kring två separata LHP-system, ett för processor samt ett för grafikkortet, där dessa löper till varsin tilltagen radiator i chassits framdel och topp.

Kylsystemet ska enligt företaget vara potent nog att hantera den senaste högpresterande hårdvaran på marknaden, såsom Intels Core i7-7700K och Nvidias Geforce GTX 1080 Ti.

Vidare har chassit stöd för nätaggregat i formfaktorn ATX, där modeller i passivt utförande rekommenderas. Lagringsmässigt finns det plats för tre 3,5"- alternativt tre 2,5"-enheter samtidigt som lagringsvaggorna kan användas för fläktmontering om ytterligare kylförmåga önskas.

Calyos NSG S0 har stöd för samtliga förekommande socklar från Intel och AMD och sägs passa merparten av grafikkorten på marknaden. Den skarpa lanseringen sker i september med det rekommenderade priset 749 EUR.