Microsoft gick nyligen ut med att deras operativsystem Windows 10 får två stycken större uppdateringar per år framöver, från och med nyligen släppta Creators Update. Denna började rullas ut till användare tidigare under månaden och enligt en ny rapport har endast en liten del av dessa installerat den nya uppdateringen.

Uppgifterna kommer från AdDuplex, vilka samlar in statistik om Windows 10-användare. Enligt dem är det två veckor efter lanseringen endast tio procent av användarna som kör Creators Update, medan cirka 80 procent är kvar på Anniversary Update.

De noterar även att en liten del, 1,8 procent, av användarna fortfarande är kvar på den ursprungliga RTM-versionen av Windows 10. Microsoft har sedan tidigare meddelat att den version av Windows 10 kommer sluta stödjas från och med den 9 maj i år och kommer därefter inte längre få uppdateringar.

Värt att nämna är att Creators Update än så länge är i en tidig fas av utrullningen, vilket kan förklara den låga siffran. Företaget har även valt att skjuta upp installationen för vissa användare, då problem med viss hårdvara upptäckts.