När Microsoft för några veckor sedan valde att presentera tekniska detaljer om Project Scorpio tillsammans med Digital Foundry låg huvudfokus på konsolens kapacitet för 4K-upplösningar. Den uppgraderade kapaciteten ska dock komma fler till gagn än bara de som äger tv-apparater med 4K-upplösningar, något som en serie bilder från en teknikdemonstration nu ger exempel på.

Bilderna publiceras av webbplatsen Windows Central och visar upp en teknikdemonstration av visuella förbättringar som Project Scorpio ska tillföra. Demonstrationen visar upp en forskare i ett laboratorium och allt från kod till grafiska effekter är densamma för både Xbox One och Scorpio. Den stora skillnaden ligger i de visuella förbättringar som Project Scorpio möjliggör.

Några av bilderna visar de visuella förbättringarna som 4K-upplösningen ger medan andra bilder visar hur mycket bildkvaliteten förbättras även på 1080p-skärmar via så kallad supersampling-teknik. Supersampling innebär att den högre detaljrikedomen i den högre 4K-upplösta bilden förs med men skalas ner för att visas på en lägre upplösning.

Bilderna visar upp stor skillnad i detaljrikedom mellan 4K- och 1080p-upplösningarna, med forskarens hårstrån och klädernas texturer som särskilt utmärkande skillnader. Den mer avancerade grafikdelen och större mängden primärminne hos Xbox Scorpio innebär också att utvecklare kan förbättra den visuella kvaliteten via större texturer och förbättrade renderingstekniker.

Xbox Scorpio ska lanseras någon gång under fjärde kvartalet i år till ett ännu okänt pris och slutgiltigt produktnamn, något som med största sannolikhet tillkännages under årets E3-mässa.