Datorskärmar i 4K-upplösning finns tillgängliga i ett brett prisspann, med alltifrån instegsmodeller till mer exklusiva. Medan saker som paneltyp och finesser skiljer är en gemensam nämnare att det inte finns modeller i högre uppdateringsfrekvens än 60 Hz, vilket kan tillskrivas att det dragit ut på tiden att ta de senaste snitten av HDMI- och Displayport-anslutningarna till skärmar.

Nu tillkännager Acer en av de första spelinriktade skärmarna som kombinerar 4K med hög uppdateringsfrekvens. Det handlar om Predator X27 med upplösningen 3 840 x 2 160 pixlar (4K UHD) i 144 Hz samt Nvidias proprietära teknik G-Sync för adaptiv bildsynkronisering. Responstiden är specificerad till 4 millisekunder.

Acer stannar inte där, utan utrustar skärmen med stöd för HDR och en maximal ljusstyrka på 1 000 cd/m2 genom 384 individuella LED-zoner. Vilken paneltyp som används framgår inte, men då betraktningsvinkeln specificeras till 178 grader handlar det sannolikt om nån form av VA eller IPS. Panelen har även kvantprickar (eng. quantum dot) för ett högre kontrastförhållande och utökat färgdjup.

Sist men inte minst kommer Predator X27 utrustad med ögonspårning från Tobii. Tekniken är tänkt att komplettera mus och tangentbord som inmatningsmetod, vilket ska bidra till en bättre inlevelse i spel som optimerats för detta. Acer nämner ingenting om anslutningar, men sannolikt är den utrustad med Displayport 1.3/1.4 för att möjliggöra den höga upplösningen kombinerat med 144 Hz.

Acer avslöjar ingenting om varken lanseringsdatum eller pris. Sannolikt är dock att Predator X27 lanseras senare under år 2017 och med dess gedigna uppsättningen av finesser i åtanke landar sannolikt priset på väl över 10 000 kronor.