Taiwanesiska Cooler Master är en av de största aktörerna på marknaden för datorkomponenter, där de säljer allt ifrån chassin till kylarlösningar för processorer. En av företagets stora konkurrenter är Asetek, som specialiserar sig på just kylarlösningar och de två företagen har sedan två år tillbaka varit i en tvist med varandra angående patent.

I ett pressmeddelande meddelar nu Asetek att de gått vinnande ur rättstvisten. Asetek hade stämt Cooler Master för att ha använt deras patenterade design, där pumpen är integrerad i vattenblocket, i sina slutna kylarlösningar och en domstol i USA dömde till deras fördel.

Detta innebär att Cooler Master nu tvingats betala skadestånd på 600 000 USD, motsvarande cirka 5,3 miljoner kronor. Denna summa motsvarar 14,5 procent av försäljningsintäkterna från alla slutna vattenkylare Cooler Master sålt i USA de senaste fem åren.

Specifikt gällde det Cooler Masters kylarserie Seidon, vilken sedan rättstvisten drog igång har slutat säljas i USA och istället ersatts med Masterliquid-serien.