Microsoft meddelade tidigare under månaden att de den 23 maj anordnar ett evenemang i Shanghai i Kina. Detta väntas fokusera på företagets Surface-serie av produkter, där det bland annat talats om en Surface Pro 5. Microsofts produktchef Panos Panay har dock dementerat dessa uppgifter och menar att företaget inte jobbar på en produkt med ett sådant namn.

Nu hittar bilder på en av produkterna som väntas visas upp under evenemanget ut på webben via Venturebeat. Dessa visar vad som endast benämns som Microsoft Surface Pro, vilken beskrivs som en uppdaterad version av Surface Pro 4.

Detta förstärks av enhetens utseende, vilket till stor del liknar det hos föregångaren. Enligt Venturebeat kommer de stora skillnaderna vara modellens komponenter, där det tidigare bland annat talats om en ny processor ur Intels Kaby Lake-familj.

Bilderna tyder även på en avsaknad av ingång för USB Type-C, något som många anmärkte på vid avtäckandet av Microsofts bärbara dator Surface Laptop. Företaget svarade då på detta och menade att anledningen är att gränssnittet ännu inte är tillräckligt moget och bidrar till förvirring hos konsumenter. Microsoft Surface Pro väntas visas upp under företagets evenemang den 23 maj.