Processormakaren AMD släpper nyheter kopplade till arkitekturen Zen på löpande band. Efter en fullspäckad start på året med Ryzen 7 och Ryzen 5 är det snart dags för entusiastserien Threadripper med upp till 16 kärnor, vilken senare under året följs upp av Ryzen 3 för instegssegmentet.

Förutom stationära datorer vill AMD göra avtryck på den bärbara marknaden med arkitekturen Zen. På Youtube publicerar Asus en aptitretare om en bärbar dator som ingår i bolagets spelserie ROG och är taggat med Computex 2017, som går av stapeln i slutet av maj.

I videoklippet syns AMD:s numera väletablerade Ryzen-logotyp, som i nederkant skyms av konturerna från en bärbar dator. Några sekunder in i klippet dyker Asus ROG-logotyp upp på baksidan av den bärbara datorn och följs en bit längre in upp av texten "Something has awakened".

Förutom att det handlar om en bärbar speldator med processor från AMD framgår inga detaljer. Sannolikt är dock att det blir en processor ur den kommande familjen Ryzen Mobile, som utgörs av Raven Ridge med fyra kärnor Zen och en integrerad grafikdel enligt arkitekturen Vega.

Även om det handlar om Ryzen Mobile är det mindre sannolikt att datorn kommer förlita sig på den integrerade grafikdelen, då denna prestandamässigt kan väntas ligga en bra bit under Asus nuvarande ROG-modeller. Det går dock inte utesluta att så blir fallet och att det handlar om en prispressad speldator.

Teknikmässan Computex 2017 går av stapeln den 30 maj och pågår till den 3 juni.