Att vattenkyla datorkomponenter är en populär företeelse bland datorbyggare, då speciellt entusiaster. De vanligaste komponenterna som vattenkyls är grafikkort och processorer, där en uppsjö av tillverkare tillhandahåller både slutna och specialanpassade system för detta.

Nu går tillverkaren FSP mot strömmen med en annorlunda produkt inom kategorin vattenkylda datorkomponenter, nämligen nätaggregatet Hydro PTM+ som utvecklats tillsammans med välkända Bitspower. Modellen blir det första i sitt slag som också har 80 Plus Platinum-certifiering.

Det handlar om en helmodulär modell med en effekt på 1 200 W, men enligt FSP kan den nå upp till 1 400 W när den är kopplad till ett vattenkylningssystem. Precis som många andra modeller på marknaden snurrar inte enhetens fläkt under 50 procents belastning och kan leverera 600 W utan fläkt eller vattenkylning.

There were many safety concerns of running water in an electrical equipment in the past but we made it possible today through our continuous research, development and partnered with Bitspower’s advanced technology.

Tillverkaren uppmärksammar en farhåga de uppskattar att många användare har när det kommer till att vattenkyla en komponent med så pass mycket ström. De menar att de arbetat mycket med detta och lyckats hitta en lösning som är säker för användarna.

Uppgifter gällande pris och tillgänglighet har ännu inte tillkännagivits, men det förstnämnda väntas hamna i den högre klassen. FSP meddelar dock att de visar den nya modellen under årets Computex-mässa i Taiwan.