Svenska Fractal Design har de senaste åren blivit ett stort namn på chassimarknaden, där främst Define-serien har gjort ett betydande avtryck hos både entusiaster och datorbyggare. Företaget har numera modeller i ett flertal olika prissegment, där den budgetorienterade delen, som tidigare bestått av Core-serien, nu får ett tillskott i form av två färska chassin med märkningen Focus-G.

Först och främst rör det sig om miditowerchassit Focus-G, som är anpassat för formfaktorn ATX. Modellen har yttermåtten 205 x 431 x 450 mm och pryds av en sidopanel med akrylfönster. Frontpanelen består av ett perforerat meshgaller med plats för två 5,25-tumsenheter medan lättåtkomliga anslutningar finns i form av en USB 3.0-port, en USB 2.0-port samt in- och utgångar för ljud.

På insidan finns det plats för grafikkort med längder upp till 380 mm medan processorkylare med en höjd upp till 165 mm går att montera. Nätaggregatet monteras i vanlig ordning i chassits botten, där utrymme finns för enheter med ett maximalt djup på 230 mm. Lagringsmässigt finns det plats för totalt två enheter i storleksklasserna 2,5 samt 3,5 tum i huvudkammaren.

Gällandes ventilation levereras chassit med två förmonterade 120 mm-fläktar i framkant, där dessa är bestyckade med vit LED-belysning. I övrigt finns det plats för ytterligare fyra 120 mm-fläktar – en i bakkant, en i botten samt två i toppen. Radiatorer för vattenkylning kan monteras i fronten (280 mm), toppen (240 mm) samt i bakkant (120 mm).

På baksidan av moderkortsplåten finns det ett flertal genomdragningshål till huvudkammaren samt ett varierande utrymme för kabeldragning mellan 18 och 35 mm. Skiljeplåten till nätaggregatet bjuder även på en monteringspunkt för lagringsenheter, där en modell i storleksklassen 2,5-tum kan ta plats.

Ovanpå fullstora Focus-G introduceras även den krympta modellen Focus-G Mini med yttermåtten 195 x 370 x 450 mm. Modellen delar merparten av egenskaperna från sitt större syskon, och skiljer sig främst med att det är anpassat för den mindre moderkortsformfaktorn Micro ATX samt att radiatorer med en maximal storlek på 240 mm kan ta plats i fronten.

Fractal Design Focus-G och Focus-G Mini finns tillgängliga i butik redan nu med ett rekommenderat pris på 579 kronor inklusive moms. Focus-G levereras i färgerna Black, White, Petrol Blue, Mystic Red och Gunmetal Gray medan Focus-G Mini endast kommer i svart utförande.