Hårdvarutillverkaren tillika spelutvecklare Atari grundades 1972 och har genom åren lanserat ett flertal spelkonsoler, däribland Atari 2600 och Jaguar. Den sistnämnda blev företagets sista spelkonsol men nu talar nya uppgifter för att de arbetar på en ny sådan.

I en intervju med Venturebeat berättar Ataris VD Fred Chesnais att de inom en överskådlig framtid lanserar en ny spelkonsol de utvecklat de senaste åren. Baserat på tidigare uppgifter företaget publicerat väntas konsolen få namnet Ataribox, men Chesnais vill inte ge några mer konkreta detaljer kring den.

Han berättar att den baseras på PC-teknik och att de fortfarande arbetar på den slutgiltiga designen. Det väntas handla om en retrokonsol som kommer med ett visst antal spel förinstallerade, likt Nintendos omåttligt populära NES Classic Mini där tillverkningen sedan en tid tillbaka upphört.

Exakt när Atari visar den nya spelkonsolen är i dagsläget inte känt, men väntas ske inom en överskådlig framtid. Företaget har en webbplats för konsolen, där intresserade kan skriva upp sig för att få mer information när denna blir tillgänglig.