I helgen reste SweClockers redaktion till Jönköping för att tillsammans med AOC Agon smälla upp en storslagen monter på Dreamhack Summer 2017. De intensiva dagarna bjöd på massa härligt häng med SweClockers läsare, shotsrace av ingefäratypen samt inte minst uppvisning av ett antal imponerande byggen från några av Sveriges bästa datormoddare.

Ovanpå detta passade redaktionen på att hålla ett antal livesända paneler från scenen i montern. Först ut var en renodlad frågepanel, där Andreas Eklöv, Jacob Hugosson, Kenneth Lindqvist och Jonas Thörnqvist tog emot teknikrelaterade frågor från både mässbesökare och läsare på distans.

Senare på kvällen var det dags för en teknikpanel tillsammans med Jacob och Jonas, där ämnet var det senaste halvårets utveckling på processor- och grafikkortsmarknaden. Inte helt oväntat blev det mycket snack kring AMD:s färska processorfamilj Ryzen och inte minst framtida lanseringar som Intel Skylake-X och AMD Threadripper.

Dagen efter gick ytterligare en teknikpanel av stapeln, denna gång med fokus på spelutveckling med lågnivågränssnitt som DirectX 12 och Vulkan. Som grund stod Andreas Eklövs djuplodande artiklar Djupdykning i Asynchronous Compute och En djupdykning i modern spelutveckling.

I samband med den sista festivaldagen hade fler redaktionsmedlemmar anslutit sig till gänget, vilket bjöd på ett ypperligt tillfälle för en sista frågepanel. Bland de nytillkomna återfanns Thomas Ytterberg, som blev bombarderad med frågor om bildskärmar, samt Emil Åkered som fick berätta mer om sitt pågående projekt med att automatisera hemmet.

Sista kvällen fick scenen celebert besök i form av en trio CS-veteraner. Abdisamad "SpawN" Mohamed, Tommy "Potti" Ingemarsson och Alex "Sailor" Sandelin från veteranlaget SiP (Seniors in Pyjamas) pratade gamla e-sportsminnen med Andreas Eklöv och signerade även bildskärmarna från AOC Agon som tävlades ut i montern.

Sist men inte minst högg Emil tag i Martin "Misse" Bergman, teknikansvarig för Dreamhack, för en pratstund om uppbyggnaden av tekniken bakom festivalen.