Det är sedan tidigare känt att Valve arbetar på en ny version av de rörelsekänsliga kontrollerna som idag används för HTC Vive. Dessa visades tidigare under året på en utvecklarkonferens i Seattle, men då endast i ett prototypstadium.

I två inlägg på Steams guideportal berättar nu Valve mer om de nya handkontrollerna, vilka kallas för Knuckles. Precis som de tidigare uppvisade prototyperna kommer dessa med ett band över handen, vilket möjliggör mer naturliga gester i spel såsom att släppa föremål genom att släppa taget om handkontrollen.

För att möjliggöra detta kommer kontrollerna utrustade med flera tryckkänsliga ytor, där de känner av specifika fingrar och hur hårt de trycker på ytan. Precis som på den nuvarande modellen finns en rörelsekänslig yta i handkontrollernas främre del, samt en avtryckarknapp på baksidan.

Knuckles-kontrollerna är kompatibla med HTC Vive och väntas även fungera med kommande SteamVR-baserade enheter. De nya handkontrollerna har börjat skickas ut till utvecklare, men när de blir tillgängliga för konsumenter är i dagsläget okänt.