Under våren släppte Electronic Arts en första trailer till uppföljaren av 2015 års Star Wars: Battlefront, som passande nog får namnet Battlefront II och även denna gång utvecklas av svenska DICE. Vanan trogen ser det ut som att utgivaren tänker be spelentusiaster om hjälp för att felsöka titeln inför lanseringen.

I ett foruminlägg har spelets community manager "Sledgehammer70" skapat ett formulär användare ska använda för att rapportera om buggar och problem i spelet. Inlägget är nu borttaget, men användare "CaptainPhantasma21" på Reddit var snabb med att ta en skärmdump.

Förutom att tydligt skriva ut att det blir ett Alpha-test av spelet framgår att det ska köras på samtliga plattformar – PC/Windows, Xbox One och Playstation 4. Att det skapades en tråd om detta talar för att ett offentligt eller stängt test av spelet kan komma att äga rum månader innan lanseringen.

Den skarpa lanseringen av Star Wars: Battlefront II äger rum den 17 november för PC/Windows, Playstation 4 och Xbox One. Medlemmar av EA Access och Origin Access på Xbox One respektive PC kommer kunna börja spela den 9 november, dock endast under begränsad tid.