Så kallade remasters av klassiska spel blir allt mer populära vartefter tekniken utvecklas och äldre spel kan kännas mer och mer föråldrade, eller saknar kompatibilitet med moderna plattformar. Tidigare i år tillkännagav därför Blizzard en remaster av Starcraft, ett spel som lanserades 1998 och som kom att bli en ikon för RTS-genren.

Tidigare rykten gjorde gällande att spelet skulle lanseras under sommaren 2017, och nu går Blizzard ut med lanseringsdatumet 14 augusti. I köpet ingår också expansionen Brood War, och vid förbeställning av spelet följer även tre unika skins för byggnader med i form av Korhal Command Center, Aiur Nexus, och Char Hive.

Spelets paradnummer är som för många andra remasters en grafisk uppgradering i form av högupplösta texturer samt stöd för upp till 4K-upplösning. Kompatibilitet med moderna operativsystem läggs också till i form av Microsoft Windows 7, Windows 8.1 och Windows 10 ihop med senaste versionerna av Apple Mac OS.

Priset för spelet anges till 14,99 euro vilket borde motsvara omkring 150 kronor, och finns att förbeställa från battle.net. Fram tills dess finns dock den klassiska versionen gratis på battle.net för den som är sugen, också den med nytt stöd för moderna operativsystem.