Så sent som i början av juni avtäckte tillverkaren EK Water Blocks tre kompletta kit för vattenkylning på Computex, tillverkade helt i aluminium. Produktpaketen i fråga är riktade till en mer prismedveten målgrupp än den grupp av entusiaster som EK:s sortiment i vanliga fall riktar sig till.

Nu lanserar företaget återigen en produkt för vattenkylningsfantaster, i form av ett stort vattenblock med namnet EK-FB GA AX370 Gaming RGB Monoblock. Det nya tillskottet är endast avsett Gigabytes modeller Aorus GA-AX370-Gaming K7, GA-AX370-Gaming K5 och GA-AX370-Gaming 5, samtliga med sockel AMD AM4.

Den nickelpläterade kopparytan, som utgör stora delar av blockets undersida, är uppdelad i tre delar. En del är dedikerad till processorn, medan de resterande ska agera kontaktyta mellan vattnet och processorns spänningsregulatorer (MOSFET). Till blocket hör en RGB-slinga som lätt kan flyttas runt blocket för att underlätta vid kabeldragning. Den svarta list som omsluter lamporna pryds av logotyper för EK Water Blocks och Gigabyte Aorus.

EK-FB GA AX370 Gaming RGB Monoblock finns tillgänglig i bolagets webbutik och hos återförsäljare. Priset är 119,95 euro, motsvarande cirka 1 150 kronor.