Det har länge tisslats och tasslats om den åttonde generationens Core-processor från Intel, Coffee Lake. Rapporter har gjort gällande att Intel tidigarelagt lanseringen för att möta konkurrensen från AMD. Vidare väntas arkitekturen baseras på företagets 14 nm-teknik, vilket markerar fjärde året som denna är aktuell.

I samband med att Acer öppnar upp för förbeställningar av deras nya bärbara dator Acer Swift 3, så framkommer det att företaget tillhandahåller en CPU ur serien Coffee Lake som tillval. Modellnumret stavas Core i5-8250U, där bokstaven U avslöjar att det handlar om en så kallad ultra low power-modell.

Processorn skiljer sig dock markant mot tidigare modeller i U-serien, då denna utrustas med fyra kärnor – istället för de sedvanliga två. Vidare tillkommer en basfrekvens på 1,6 GHz, vilket utökas till 3,4 GHz i turboläget. Avslutningsvis bestyckas processorn med 6 MB L3-cache.

När Acer Swift 3 med Coffee Lake kan tänkas hitta ut i handeln är ännu okänt, likaså pris och tillgänglighet i Sverige. Intel Coffee Lake väntas däremot lanseras i det fjärde kvartalet 2017, till både bärbara och stationära enheter.