Strömningstjänsten Netflix lanserades redan 1997 men kom först till Sverige år 2012. Sedan dess har tjänsten växt och finns idag i över 190 länder med mer än 100 miljoner betalande kunder. I takt med att detta har priset för en prenumeration gått upp successivt och senaste gången detta hände var 2015.

Netflix erbjuder idag tre typer av abonnemang, Basic, Standard och Premium, och nu höjs priset för de två senare. Standard höjs från 99 till 109 kronor, medan Premium med 4K UHD-stöd kliver upp till 139 från tidigare 119 kronor. Basic stannar kvar på samma nivå som tidigare – 89 kronor.

Då och då justeras Netflix prisplan då vi lägger till fler och fler exklusiva tv-shower och filmer, introducerar nya produkter och funktioner samt förbättrar den totala Netflix-upplevelsen för att hjälpa medlemmar hitta något bra att titta på ännu snabbare.

En av anledningarna till prishöjningen är för att fortsätta kunna producera och lägga till fler TV-serier och filmer samt nya funktioner till tjänsten, säger en representant för Netflix till Nyheter24. De nya priserna börjar gälla direkt för nya kunder, medan redan befintliga har kvar sitt nuvarande pris fram till nästa månadsbetalning.