För cirka ett år sedan lanserade Microsoft Xbox One S, en mindre version av Xbox One med stöd för video i 4K-upplösning. I samband med utannonseringen av denna presenterade även företaget ett koncept de kallar för Xbox Design Lab, vilket ger kunder möjlighet att designa sina egna handkontroller.

Denna var då endast tillgänglig för den amerikanska marknaden, samt ett fåtal europeiska länder. Under årets upplaga av spelmässan Gamescom meddelar Microsoft att de expanderar tjänsten till att nu inkludera ytterligare 20 länder i Europa, där Sverige är ett av dem.

Handkontrollerna är av samma typ som de som skickas med Xbox One S, vilket bland annat innebär att de kommer utrustade med Bluetooth för trådlös anslutning samt en gummerad baksida för bättre grepp. Handkontrollerna kan anpassas med allt från olika färger på styrspakarna till gravering med valfri text.

Xbox Design Lab blir tillgängligt i Sverige från och med den 22 augusti, där priset väntas ligga på cirka 700 kronor för en handkontroll.