I slutet av 2016 lanserade Square Enix Final Fantasy XV, den senaste delen i den långlivade spelserien. Spelet släpptes endast till spelkonsolerna Playstation 4 och Xbox One, men dess regissör berättade i en intervju kort därefter att de även skulle vilja göra det tillgängligt på PC/Windows.

Nu meddelar utvecklaren Square Enix att spelet lanseras till PC/Windows under nästa år, med en ny version anpassad för plattformen. Bland annat handlar det om högupplösta texturer, bättre skuggor och stöd för diverse Nvidia-utvecklade tekniker som ska förhöja spelupplevelsen ytterligare. Huruvida det även får stöd för moddar är i dagsläget inte känt.

Förutom detta inkluderar även PC-versionen det bonusmaterial som släppts till Xbox One och Playstation 4 genom spelets tillhörande season pass, samt övriga gratisuppdateringar. PC-spelare får även möjligheten att köra i förstapersonsläge, något som inte är möjligt på konsolversionerna.

Final Fantasy XV Windows Edition släpps någon gång under 2018, men något exakt lanseringsdatum är ännu inte satt. Enligt speltitelns Steam-sida släpps det tidigt 2018, vilket talar för att det handlar om årets första kvartal.