I samband med att skärmar anpassade för gaming blivit allt mer avancerade, med fler funktioner och högre upplösningar, har också användarnas krav på dessa ökat. Det efterfrågas i allt större utsträckning högupplösta skärmar som samtidigt har låg fördröjning och hög uppdateringsfrekvens.

Inför årets upplaga av teknikmässan IFA visar LG två av sina senaste modeller, där en av dessa är en 32-tumsmodell anpassad för spel. Det handlar om en skärm med en upplösning på 2 560 x 1 440 pixlar, Nvidias adaptiva synkroniseringsteknik G-Sync och en uppdateringsfrekvens på 144 Hz. Panelen kan även överklockas för att få den sistnämnda ända upp till 165 Hz.

Detta blir LG:s första modell med Nvidia G-Sync, då företagets tidigare modeller endast kommer utrustade med AMD Freesync. Modellen blir också en av de första 32-tumsmodellerna med 1440p-upplösning samt bilduppdateringsfrekvens av det högre slaget.

Några vidare detaljer kring paneltyp och responstid delges inte, men väntas presenteras i och med att mässan går av stapeln. IFA 2017 pågår den 1–6 september.