Förutom att lagra filer på datorns hårddisk är det idag många som även använder någon typ av backuptjänst. Det finns ett flertal aktörer på marknaden som erbjuder detta, där användare mot en kostnad kan lagra filer på företagets servrar och en av de populäraste är Crashplan.

Företaget har länge erbjudet lösningar både för företag och enskilda användare, men meddelar nu att de lämnar konsumentmarknaden och framöver endast kommer fokusera på sin företagslösning. Någon direkt anledning till skiftet anges inte, men tros bero på att företag är en mer lukrativ del av marknaden.

Crashplan berättar även att alla nuvarande kunder kommer ha kvar sin prenumeration fram till slutdatumet och de ger även 60 dagar utöver detta. Detta för att ge kunderna tid att hitta en ny tjänst att flytta filerna till, där bland annat Carbonite rekommenderas och tidigare Crashplan-kunder får 50 procent rabatt.

Crashplan för hemanvändare stängs ned helt och hållet 22 oktober 2018 och för de som har en prenumeration som löper längre än så övergår kontot därefter automatiskt till ett företagskonto, tills det att prenumerationen är slut.