I slutet av 2016 tog spelföretaget Dice med sina spelare på en ordentlig tidsresa med förstaperssonskjutaren Battlefield 1, som utspelar sig under första världskriget. Precis som i seriens tidigare spel finns tidstypiska vapen, fordon och slagfält att tillgå i både fler- och enspelarläge.

Playstations webbplats berättar nu Andrew Gulotta från Dice mer om det kommande expansionspaketet till spelet. Denna heter In the name of the Tsar och som namnet antyder handlar det om den ryska revolutionen, där utbudet av kartor fylls ut med sex nya slagfält och får sällskap av nya vapen, prestationsmål och fordon.

De nya kartorna utspelar sig på den ryska östfronten där slag mellan Bolsjeviker och ryska armén utspelar sig i bitande kyla. Slagfälten är bland andra floden Volga där fokus är pansarvagnar, infanteri medan kavalleri istället är ledorden i det öppna centraleuropeiska området Galicia.

Gulotta skriver att elva vapen och några fordon ska adderas och exemplifierar även med en handfull namn. Mest välkänt är det historiska prickskyttegeväret Mosin-Nagant M91. Luftrummet får tillskott i form av det tunga bombflygplanet Ilya-Muromets och en grovkalibrig artilleripjäs läggs till för att bekämpa nämnda farkost.

Expansionspaketet ska inkluderas i premiumpasset, men kommer även kunna köpas separat för motsvarande 125 kronor. In the name of the Tsar släpps någon gång under september månad, men något exakt datum är ännu inte tillkännagivet.