Intel har på senare år trappat upp takten när det kommer till lanseringar av nya processorgenerationer, där Kaby Lake lanserades i början av året och följs inom kort upp av Coffee Lake. Företaget har sedan tidigare meddelat att denna följs upp av Cannon Lake, som därefter får en uppföljare i form av Ice Lake.

I ett inlägg på Notebookreviews forum meddelar datortillverkaren Eurocom att de planerar att uppgradera sin bärbara modell Tornado F5 med stöd för kommande styrkretsen Z390 och processorer med 8 kärnor och 16 trådar. Enligt tillverkaren lanseras dessa modeller under andra halvan av 2018 och det tros handla om Ice Lake, vilken väntas tillverkas på andra generationens 10-nanometersteknik.

Detta blir första gången Intel erbjuder en åttakärnig processor för vanliga konsumenter, något som konkurrenten AMD gjort sedan en tid tillbaka i och med Bulldozer och nu nyligen med lanseringen av Ryzen 7. I dagsläget behöver användare som vill ha en åttakärnig processor från Intel köpa bolagets dyrare HEDT-plattform med sockel LGA 2066.

Nämnvärt är att detta verkar styrka tidigare uppgifter om att Cannon Lake endast lanseras för strömsnåla bärbara datorer. Coffee Lake blir istället den processorfamilj som täcker resterande segment, från bärbara till stationära, fram till lanseringen av Ice Lake. Coffee Lake lanseras den 5 oktober med tre nya modeller med fyra och sex kärnor.