Förutom att ta fram och saluföra produkter under egen flagg är skräddarsydda lösningar för andra aktörer en stor del av AMD:s verksamhet. De mest kända exemplen är systemkretsarna för samtliga varianter av Sony Playstation 4 och Microsoft Xbox One.

I samband med Globalfoundries Technology Conference (GTC) berättar bolagets teknikchefen Sanjay Jha att biltillverkaren Tesla ska producera kretsar hos Globalfoundries. Tesla arbetar dock inte på detta ensamt, utan gör det i samarbete med AMD och använder sig av bolagets intellektuella egendom (IP).

Det här rapporterar amerikanska CNBC, som gör gällande att målet från Teslas sida är att minska sitt beroende av Nvidia och dess systemkretsar Tegra. Utöver ingenjörer från AMD ska fler än 50 anställda från Tesla vara involverade i projektet, däribland arkitekten Jim Keller som gick över till Tesla efter att ha haft en ledande roll i att utveckla arkitekturen Zen för AMD.

Några detaljer om kretsen framgår inte, men sannolikt är att antingen den färska grafikarkitekturen Vega eller framtida Navi ligger till grund för denna. Tekniken kretsen tillverkas på tros vara Globalfoundries nya 12 nanometer, som ska vara särskilt optimerad för just fordonselektronik och analoga kretsar.

Enligt rapporten har Tesla nyligen fått de första exemplaren av kretsen och är i full gång med att testa denna. En helt färdig lösning som är redo att implementeras i bolagets bilar väntas finnas till år 2019.