Arkitekturen Vega markerade AMD:s återkomst till segmentet för högpresterande grafikkort. Först ut på marknaden var Radeon RX Vega 64 den 14 augusti, tätt följt av lillebror RX Vega 56. Till en början fanns enbart referensvarianten att tillgå, men partnertillverkare aviserade att skräddarsydda modeller var på gång.

Asus var tidiga med avtäckandet av företagets kylare ROG Strix för Vega, och nu hakar MSI på tåget med modellen Radeon RX Vega 64 Air Boost. Det handlar om en sluten kylarkåpa där en radialfläkt flyttar den heta luften ut ur chassit, något som kan vara en fördel i kompakta datorsystem.

I ett försök att uppnå högre kylprestanda än referensmodellen så har MSI stansat ut större hål i I/O-plåten för ökad luftgenomströmning. Några klockfrekvenser presenteras inte, men däremot kan antalet bildutgångar utan problem urskiljas på bilderna. Här erbjuds tre fullstora Displayport och en HDMI-utgång.

När Radeon RX Vega 64 Air Boost kan tänkas dyka upp i butik är ännu okänt, men enligt Videocardz kommer detta vara det enda skräddarsydda grafikkortet MSI erbjuder i närtid. Tillgången på tredjepartslösningar av Radeon RX Vega har hittills varit mycket låg, en situation som kan komma att hålla i sig till november.