Inom kort lanserar Intel sin kommande processorfamilj Coffee Lake, uppföljaren till Kaby Lake som släpptes tidigare under året. En av de stora nyheterna med denna är Intel för första gången tar processorer med sex kärnor till vanliga konsumenter, där både Core i5- och Core i7-modellerna bestyckas med detta.

Lanseringen innebär också krav på nya moderkort med styrkretsen Z370, vilken inte är kompatibel med Intel Skylake och Kaby Lake. Nu presenterar Asus sin uppsättning med moderkort för Coffee Lake och det handlar om totalt 15 stycken modeller i ROG-, ROG Strix, Prime och TUF Gaming-serierna.

Toppmodellerna heter ROG Maximus X Apex och Maximus X Hero, där den förstnämnda har formfaktorn EATX och bland annat kommer utrustad med fyra stycken PCI Express x16-platser, två M.2 och stöd för SLI och CrossfireX. Sett till primärminnen är det DDR4 som stöds i upp till 4 266 MHz.

I den något lägre prisklassen finns ett flertal modeller i ROG Strix-serien, med totalt fem modeller i formfaktorerna Micro ATX, Mini-ITX och ATX. För denna är det Strix Z370-E Gaming som ligger högst upp, med tre PCI Express x16-platser samt fyra x1, två M.2 och sex Sata 6,0 Gbps.

Klicka för att se hela listan med Asus moderkort för Z370

ROG Maximus X Formula
ROG Maximus X Apex
ROG Maximus X Hero
ROG Maximus X Hero (Wi-Fi AC)
ROG Strix Z370-E Gaming
ROG Strix Z370-F Gaming
ROG Strix Z370-I Gaming
ROG Strix Z370-H Gaming
ROG Strix Z370-G Gaming
ROG Strix Z370-G Gaming (WI-FI AC)
ASUS Prime Z370-A
ASUS Prime Z370-P
ASUS TUF Z370-Pro Gaming
ASUS TUF Z370-Plus Gaming

Visa mer

För serierna TUF Gaming och Prime är det Z370-Pro Gaming respektive Z370-A som är de mer entusiastinriktade modellerna. De stora skillnaderna är anslutningsmöjligheterna, med fyra respektive tre PCI Express x1 samt stöd för snabbare primärminnen hos den sistnämnda.

Uppgifter gällande priser och tillgänglighet har ännu inte tillkännagivits, men väntas presenteras i samband med lanseringen av Coffee Lake den 5 oktober.