Ett omdiskuterat ämne den senaste tiden har varit Nvidias kommande grafikkortslanseringar, där mycket talar för att detta blir Geforce GTX 1070 Ti. Denna väntas placera sig nånstans mellan de nuvarande modellerna Geforce GTX 1070 och Geforce GTX 1080.

Nu hittar den första bilden på kortet ut på webben via Videocardz och det handlar om en modell i Gigabytes Gaming-serie. Modellen har många likheter med Geforce GTX 1070 Gaming, men har ett kortare kretskort samt en ny kylfläns.

Kortet är utrustat med en 8-pin PCI Express-kontakt samt en DVI, tre Displayport och en HDMI. För kylning används Gigabytes Windforce 3X-kylare med tre stycken fläktar, vilka även väntas vara semi-passiva. Sett till klockfrekvenser är ännu inga detaljer tillkännagivna, men tidigare uppgifter talar för att Nvidias partnertillverkare inte tillåts överklocka sina modeller.

Geforce GTX 1070 Ti väntas tillkännages den 26 oktober, för att senare lanseras i butik den 2 november. Prismässigt tros det ligga på 429 USD, motsvarande cirka 4 300 kronor inklusive moms.