I somras lanserade AMD sitt bidrag till HEDT-segmentet i form av Ryzen Threadripper, en lansering som ställde nya krav på kyllösningar. Utöver entusiastplattformens många kärnor särskiljs Ryzen Threadripper-familjen från konkurrenterna genom processorernas massiva storlek.

EK Water Blocks visar nu vattenblocket EK-FB Asus ROG ZE RGB Monoblock ämnat för Ryzen Threadripper och Asus moderkort med styrkretsen X399. Vattenblocket är ett så kallat monoblock och kyler både processor och spänningsregulatorer. Produkten är därför endast avsedd för Asus moderkortsmodeller Prime X399-A, ROG Strix X399-E Gaming samt ROG Zenith Extreme.

Kontaktytan avsedd för processorn har samma dimensioner som den integrerade värmespridaren (IHS) för maximal värmeöverföring. Vattenblockets underdel är tillverkad i nickelpläterad koppar och sällskapas av en transparent överdel i akryl, där ljuset från den integrerade RGB-listen blir synligt. Belysningen är kompatibel med Asus Aura Sync.

Från och med den 2 november kan produkten köpas via företagets webbplats, där den redan nu kan förbokas. Priset är 120 euro vilket motsvarar 1 150 kronor.