Förutom virtuell verklighet har även så kallad förstärkt verklighet (eng. AR, augmented reality) blivit en teknik som många tillverkare visat intresse för. En av dessa är Microsoft med sitt AR-headset Hololens, som tidigare under månaden lanserades i Sverige.

Enligt uppgifter till Bloomberg är även teknikjätten Apple intresserade av tekniken och utvecklar ett eget AR-headset. Precis som Microsofts Hololens kommer enheten ha en inbyggd panel och köra ett egenutvecklat operativsystem. Detta går än så länge under namnet Reality Operating Systems, eller ROS, och baseras på IOS som används i företagets Iphone- och Ipad modeller.

Enheten kommer även vara bestyckad med en egenutvecklad krets som liknar den hos Apple Watch, där grafik, AI-krets och processor integreras på samma yta. När det kommer till hur navigeringen ska fungera har detta ännu inte fastställts och företaget överväger såväl rörelsekänsliga paneler som röstaktivering och enheten är bland annat tänkt att kunna användas för 360 graders videomaterial.

Apple själva har inte kommenterat på uppgifterna, men de väntas ha tekniken klar till år 2019. En produkt som använder denna ska sedan lanseras som tidigast år 2020.