Oculus skapade stora rubriker 2012 när företaget startade en finansieringsrunda på Kickstarter för att skapa VR-headsetet Rift. Efter flera utvecklingskit kom så småningom den skarpa konsumentversionen CV1 att släppas, som fortfarande är den aktuella modellen från bolaget.

I samband med en uppdatering till mjukvaran Oculus Home, så har nu kompatibiliteten med grafikkort från AMD upphört. Nämnvärt är att detta enbart gäller den andra utvecklingsversionen av Oculus Rift, som går under beteckningen DK2.

Tom's Hardware rapporterar att efter uppdateringsnummer 1.20 av Oculus Home har DK2 blivit oanvändbart med grafikkretsar från AMD. Enligt uppgift ska den högra skärmen drabbas av en grå hinna, medan den vänstra är grön och vinklad 90 grader på högkant. Tom's Hardware kunde sedermera replikera och bekräfta problemet på sajtens egna AMD-kort.

Eftersom Oculus inte längre officiellt stöder DK2, så väntas detta inte åtgärdas av bolaget. Istället menar Tom's Hardware att bollen sannolikt ligger hos AMD, då headsetet fortfarande fungerar som vanligt med grafikkort från konkurrenten Nvidia.