I december 2015 introducerade AMD drivrutinspaketet Radeon Software Crimson, som kom att ersätta det tidigare Catalyst med en rad optimeringar och förändringar för användargränssnittet. Detta följdes sedan upp av revisionen Crimson ReLive samma tid i fjol, vilken i enlighet med namnet innebar en fokus på hårdvaruaccelererade inspelningsfunktioner för Radeon-baserade grafikkort.

Traditionen trogen ska årets slut innebära ännu en stor inkarnation av drivrutinspaketet vid namn Radeon Software ReLive Redux. Enligt bilder som har hittat ut på Twitter från användaren BlazeK_AMDRT rör det sig bland annat om ett inbyggt verktyg för hårdvaruövervakning direkt via drivrutinen.

Precis som med fristående mjukvaror för ändamålet ska det innebära ett omfattande antal parametrar som kan övervakas i realtid. Bland dessa återfinns användningen av videominnet, primärminnet, processorn och grafikprocessorns strömförbrukning med flera.

AMD Crimson ReLive Redux väntas släppas någon gång under årets fjärde kvartal, vilket i enlighet med tidigare uppdateringar bör peka på någon gång under december månad.