Den polska spelutvecklaren CD Projekt Red är troligen mest kända för sin spelserie The Witcher, vilken firade 10 år tidigare under året. Sedan arbetet med denna avslutades i och med The Witcher 3: Wild Hunt satsar de nu helt på kommande Cyberpunk 2077.

Utvecklarna har varit tystlåtna om Cyberpunk 2077, men med jämna mellanrum har ny information hittat ut via intervjuer och liknande. Bland annat berättade de nyligen att de överväger en "games as a service"-modell för Cyberpunk 2077, något som ofta associeras med mikrotransaktioner och fokus på multiplayer.

I ett svar på Twitter meddelar dock CD Projekt Red att spelarna inte behöver oroa sig för detta, utan Cyberpunk 2077 kommer likt The Witcher 3 vara ett handlingsdrivet rollspel med en påkostad single player-del och en öppen värld. De berättar också att det inte finns några hakar, utan det spelarna betalar för är det de får.

De avslutar meddelande med att de "lämnar girigheten åt andra", vilket tros syfta på EA och DICE och den hårda kritik de fått ta emot för mikrotransaktionerna i Star Wars: Battlefront II. Efter flera mindre ändringar valde DICE till slut att stänga av mikrotransaktionerna helt och hållet, något som dels uppges vara på grund av påtryckningar från Disney.

Cyberpunk 2077 har ännu inget lanseringsdatum och än så länge är väldigt lite känt när det kommer till handling och liknade. Mycket talar dock för att det släpps som tidigast år 2019.