Taiwanesiska Gigabyte har under flera år avgränsat varumärket Aorus till sina bärbara speldatorer. Med tiden har det dock utökats till att omfatta ett flertal sortiment, där såväl moderkort som mer påkostade grafikkort i de övre segmenten numera bär namnet.

I enlighet med existerande modeller ur Nvidias 1000-serie presenterar nu Gigabyte Aorus Geforce GTX 1070 Ti. Det handlar om en Windforce X3-kylare med tre fläktar, som ihop med strömförsörjningen via 6+2-faser ska möjliggöra en god överklockningspotential för kortet. Kombinerat med RGB-belysning utgör det kortets paradnummer.

Likt övriga grafikkort baserade på Geforce GTX 1070 Ti är dock fabriksöverklockning inte tillåtet, vilket betyder att det körs i referensfrekvenser om 1 607 MHz för basfrekvensen och upp till 1 683 MHz via GPU Boost. Något som har satt käppar i hjulet för partnertillverkare som vill differentiera sina kort från mängden.

Gigabyte har därför implementerat en väg runt den begränsningen via mjukvaran "Aorus Graphics Engine", som möjliggör automatisk överklockning till 1 683 samt 1 733 MHz för bas- och turbofrekvensen. En funktion som bland annat Zotac har implementerat sedan tidigare.

Sett till anslutningar erbjuds tre DisplayPort 1.4, en HDMI 2.0 samt en Dual-Link DVI. Uppgifter om pris och lanseringsdatum för Gigabyte Aorus Geforce GTX 1070 Ti är ännu höljt i dunkel.