För sju år sedan lanserade den ukrainska spelutvecklaren 4A Games förstapersonsäventyret Metro 2033, vilket baseras på boken med samma namn. Spelet har därefter fått en uppföljare i form av Metro: Last Light och under 2017 års E3-mässa avtäcktes den tredje delen, nämligen Metro Exodus.

Nu släpper de en längre trailer för spelet vilken visar mer av miljöerna samt nytt gameplay. Huvudpersonen är återigen Artyom och handlingen tar vid där Last Light slutade. Spelet utspelar sig under ett års tid, där Artyom ska leda en grupp Spartan Ranger-soldater för att hitta ett nytt hem i den apokalyptiska världen.

Till skillnad från tidigare delar har Metro Exodus ett mer öppet upplägg, där spelaren har en form av hubbvärld som denne återvänder till mellan uppdrag. Utvecklarna har tidigare meddelat att fokus ligger på handlingen och att spelet kommer erbjuda en blandning av linjära och icke-linjära uppdrag.

Metro Exodus har ännu inget lanseringsdatum, men ska släppas någon gång under hösten 2018 till Xbox One, Playstation 4 och PC.