Phanteks dök upp på radarn med sina välbyggda datorchassin till ett konkurrenskraftigt pris, och har sedan dess fortsatt på samma spår. Med tiden har bolaget utökat sin portfölj till flera produktkategorier, där bland annat vattenblock för både grafikkort och processorer hittas.

På årets CES-mässa visar bolaget nya reservoarer, vilka går under namnen Phanteks Glacier R240 och Glacier R160. Istället för en traditionell cylinderform har de valt ett rektangulärt block för att samla allt vatten, som kan monteras på olika ställen i datorlådan.

Medföljer gör även en monteringsram med passform för 120- och 140 mm-fläktar, vilken gör det möjligt att montera reservoaren vid valfri fläktplats. Phanteks skickar också med en adresserbar RGB-list för att montera på reservoaren och denna kan styras via valfri mjukvara.

På ena sidan hittas även ett utrymme för att montera en pump direkt i reservoaren, stället för att ha en separat del enbart för det. Baksidan är även täckt av en mindre kylfläns för att ge lite passiv kylning. Liknande kylfläns kan även monteras på valfri pump för ökad kylförmåga.

► Läs alla artiklar från #CES-2018

Phanteks reservoarer kommer i två olika storlekar – Glacier R240 och den mindre Glacier R160. De väntas dyka upp i butiker någon gång under första kvartalet till ett rekommenderat pris på 110 respektive 90 USD, motsvarande 1 100 respektive 900 kronor inklusive moms.