När redaktionen besökte Silverstone under Computex 2017 visade bolaget en ny serie chassilådor med namnet Lucid, vilka handlade mycket om akrylglas i annorlunda former. Konceptet mottogs inte vidare bra, vilket innebar att bolaget skrotade ritningarna och började om från början.

I sin svit i Las Vegas visar Silverstone resultatet och avslöjar nya Lucid LD01 och LD02, där båda är i formfaktorn Micro-ATX. Bolaget har även vridit ett halvt varv på moderkortsplåten på samtliga modeller. Detta för att inte kväva grafikkortet på luft ifall det skulle hamna för nära nätaggregatshöljet.

Som nämnt handlar det om två modeller där enbart det yttre skiljer dem åt. Lucid LD01 är utrustad med härdat glas på båda sidopanelerna samt frontpanelen, med en list av rostfritt stål i övre och nedre kant på glasskivorna. Utöver det är hela insidan lackad svart för ett enhetligt utseende.

Silverstone LD02 har enbart två paneler av härdat glas, vilken är frontpanelen samt högersidan som i det här fallet är för komponenterna. Insidan av LD02 är lackad vitt med få inslag av svart färg, där samma tema även fortsätter på utsidan.

Gemensamt för båda modellerna är extra stöd för grafikkort för att förhindra dessa från att hänga ned allt för mycket, om det handlar om riktigt tunga modeller. I botten av lådorna hittas en hårddiskvagga, vilken kan placeras på tre olika platser för att inte komma för nära nätaggregat eller fläktar på andra sidan.

► Läs alla artiklar från #CES-2018

Silverstone Lucid LD01 och LD02 är i tidigt skede av utvecklingen och företaget meddelar att utseendet kan ändras baserat på hur chassilådorna mottags.