Inför lanseringen av Nintendo Switch rapporterades det att spelkonsolen lanseras utan stöd för populära strömninstjänster såsom Netflix. Anledningen sades då vara att Nintendo först och främst ville satsa på spelen och övriga användningsområden i andra hand.

I november 2017 släppte dock strömingstjänsten Hulu sin applikation för spelkonsolen, men denna är begränsad till amerikanska användare. Stöd för andra tjänster ser också ut att dröja, då Netflix via Twitter meddelar att det i dagsläget inte finns några planer på att släppa tjänsten för Nintendo Switch.

Inlägget togs bort kort därefter, men en representant för Netflix säger till Polygon att de fortfarande utforskar möjligheterna för en lansering på Switch men att inget beslut tagits.

Nintendos spelkonsol har sedan lanseringen i mars 2017 sålts i över 10 miljoner exemplar och slog nyligen försäljningsrekord i USA. Många, däribland Nintendo själva, förutspår att den goda försäljningen kommer hålla i sig och att Switch kommer sälja bättre än den tidigare rekordhållaren Wii.