Microsofts operativsystem Windows 10 finns idag i ett flertal versioner, däribland Windows 10 S och Windows Pro for Workstations. Den sistnämnda riktar sig till professionella användare och arbetsstationer och kommer bland annat med stöd för upp till 6 TB primärminne.

I den senaste testversionen av operativsystemet lägger nu Microsoft till ytterligare funktioner, däribland ett nytt energialternativ med namnet Ultimate Performance. Detta är ett steg över läget High, som i nuläget är det högsta, och fokuserar på att eliminera mikrolatenser för krävande arbetslaster

Till skillnad från de nuvarande energialternativen gör operativsystemet ingen avvägning mellan strömförbrukning och effektivitet, vilket innebär högre förbrukning än normalt. På grund av detta meddelar Microsoft att läget inte kommer finnas tillgängligt på batteridrivna enheter.

Microsoft meddelar även att Ultimate Performance-läget endast finns tillgängligt för Windows 10 Pro for Workstations, och huruvida det även introduceras för övriga versioner framöver är ännu okänt.