Medan tillverkare som LG och Sony gjort stora satsningar på OLED på TV-marknaden har Samsung gått i motsatt riktning. Anledningen är bland annat dyr tillverkning och svårigheter med att få fram tillräckligt stora paneler, och Samsung har istället valt att fortsätta satsa på befintlig LCD-teknik men under namnet QLED.

Enligt sydkoreanska Etnews har nu Samsung planer på att återuppta tillverkningen av OLED-TV med sin egen QD-OLED-teknik (Quantum Dot OLED). Denna kombinerar egenskaperna med kvantprickar (eng. quantum dot) med fördelarna som kommer med OLED och använder blåa sub-pixlar som ljuskälla, istället för LED som vanligtvis finns i kvantprickspaneler.

Detta ska i sin tur få många positiva konsekvenser, med både tunnare och lättare TV-apparater samt bättre betraktningsvinklar och bildkvalitet. Enligt uppgift ska Samsung redan ha prototyper på 55 och 65 tum färdiga, men de dras fortfarande med vissa problem såsom att blått ljus läcker ut och påverkar färgerna runtomkring på panelen.

Enligt en representant för Samsung erkänner inte bolaget konkurrenternas OLED-TV som äkta OLED. Detta då de använder sig av diverse färgfilter och vita sub-pixlar, och företagets egen QD-OLED ska enligt dem själva vara betydligt bättre än det som finns på marknaden idag.