Sedan starten 1991 har spelutvecklaren Blizzard lanserat en rad omtyckta spelserier, såsom Warcraft och Starcraft. År 2002 släppte de Warcraft III, vilket trots sin ålder spelas av många än idag och fans har länge efterfrågat en remaster av spelet med uppdaterad grafik och liknande.

Under 2016 uppdaterade företaget Diablo II och Warcraft III med stöd för moderna operativsystem och nu släpps ytterligare en uppdatering för det sistnämnda. Denna gång handlar det om stöd för högre upplösningar samt upp till 24 spelare i multiplayer-läget, samt diverse balanseringsändringar.

I samband med detta tillkännager även Blizzard en turnering med namnet Warcraft III Invitational. För den har de bjudit in en rad välkända namn, såsom "MaDFroG", "Tak3r" och "Insomnia" som kommer tävla i en rad olika spellägen.

Det talas om att en remaster av Warcraft III kommer avtäckas under evenemanget, men det handlar i dagsläget endast om rykten. Den nya uppdateringen finns tillgänglig nu i testversionen av spelet. Warcraft III pågår från den 27-28 februari och kommer gå att följa via Twitch.