I november 2017 lanserade DICE Star Wars: Battlefront II, vilket blev den andra delen i nystarten av spelserien. Redan innan lanseringen möttes dock speltiteln av hård kritik på grund av hur belöningssystemet fungerade, då många fördelar kunde köpas för riktiga pengar.

I januari meddelade utvecklaren att spelet inom kort skulle få ett omarbetat belöningssystem, och via sin webbplats berättar de nu mer om detta. En av de stora ändringarna är att så kallade Star Cards nu endast kan fås genom att spela online. Det innebär att spelare istället tjänar in erfarenhetspoäng för varje enskild klass och liknande.

När tillräckligt mycket poäng tjänas in belönas spelaren med en Skill Point som kan användas för att låsa upp nya eller uppgradera befintliga Star Cards. Lådor innehållande föremål kommer inte heller gå att köpa för riktiga pengar framöver, utan fås istället genom att klara utmaningar och nå vissa milstolpar i spelet. Dessa innehåller heller inte längre Star Cards.

Uppdateringen blir tillgänglig den 21 mars och kommer följas upp av flera uppdateringar framöver, med nya spellägen och annat innehåll. Från och med april kommer det också bli möjligt att köpa utstyrslar i spelet med någon av de två valutorna Crystals eller Credits.