För snart två år sedan avtäckte Google konceptet Daydream, en plattform för VR-headsets som är inbyggd i Android sedan version 7.1. Bolaget släppte kort därefter ett eget headset för plattformen, som krävde att en kompatibel telefon bidrog med skärm och processorkraft.

Det finns dock flera implementationer av plattformen och under CES 2018 avtäckte Lenovo det fristående VR-headsetet Mirage Solo. Nu har både pris och lanseringsdatum hittat ut på webben via återförsäljaren B&H. Nämnvärt är att Lenovo inte bekräftat uppgifterna, varför de får ses som preliminära.

Lenovo Mirage Solo bygger tvärtemot Google Daydream View på en fristående hårdvaruenhet, där systemkrets, batteri och skärm redan finns monterade i headsetet. Nämnvärt är även att inga externa sensorer krävs för att driva headsetet, tack vare Googles teknologi Worldsense.

Specifikationsmässigt rör det sig om fjolårets systemkrets Snapdragon 835, en 5,5" LCD-skärm med upplösningen 2 560 × 1 440 pixlar, 4 GB primärminne samt ett batteri på 4 000 mAh. Skärmen har därutöver en uppdateringsfrekvens på 75 Hz, och bjuder på ett synfält om 110 grader. Vikten landar på 645 gram, samtidigt som batteritiden specificeras till sju timmar.

Priset anges till 399 dollar, motsvarande omkring 4 090 kronor inklusive moms. Medföljer gör även en trådlös rörelsekontroll. Headsetet sägs vara tillgängligt från och med den 11 maj.