Sedan bland annat Asus och Acer visade nästa generations spelskärmar under 2017 är det många som väntat på dessa. Tillverkningen har dock stött på problem, vilket lett till flera förseningar och det talades nyligen om en lansering under tredje kvartalet 2018.

Under årets upplaga av Game Developers Conference (GDC) meddelar dock Nvidia att skärmarna är på gång och att de är helt säkra på att lanseringen sker innan räkenskapsårets första kvartal är slut. Detta skulle innebära att de släpps i april, vilket går emot tidigare uppgifter om en lansering under sommaren som tidigast på grund av tillverkningsproblem.

Teknikstund: De nya spelskärmarna – mer än endast 4K och 144 Hz

Skärmarna kommer kombinera ett flertal eftertraktade funktioner, med bland annat en upplösning om 3 840 × 2 160 pixlar (4K UHD) i 144 Hz och adaptiv bildsynkronisering via Nvidia G-Sync. Detta på en IPS-panel med kvantprickar och en maximal ljusstyrka på 1 000 cd/m2 genom 384 LED-zoner samt stöd för HDR.

Då de nya spelskärmarna kräver helt ny teknik väntas de kosta betydligt mer än nuvarande modeller på marknaden, med en väntad prislapp i 20 000-kronorsklassen.

Källa: Anandtech