Noctua har arbetat på en rad nya tekniker för att förbättra bolagets fläktar, där aktiv brusreducering och uppdaterade fläktblad är några av dessa. De nya fläktbladen skulle ha lanserats 2016 tillsammans med diverse andra förbättringar, men bolaget stötte på patrull med materialvalet och tvingades helt byta ut detta.

Nu avslöjar Noctua att flaggskeppet NF-A12x25 till slut bara är veckor från lansering, och med detta kommer även bilder på både fläkt och paketering. Ett av fläktens paradnummer är ett avstånd på 0,5 mm mellan ram och blad, vilket inte fungerade med den ursprungliga PBT-plasten då denna expanderade för mycket.

Företaget nyttjar istället den flytande kristallpolymern Sterrox, vilken är nära besläktad med Kevlar. Materialet klarar av de snäva toleranserna mellan blad och ram, samtidigt som det även kommer med andra positiva egenskaper i form av minskade vibrationer, vilket ger lägre ljudnivå.

Slutligen trycker Noctua på att bolaget lagt fyra år på att utveckla fläkten, vilket även inneburit över 200 designrevisioner. Prestandamässigt ska den i enkelt utförande motsvara två stycken av föregångaren NF-F12 vid montering på processorkylaren NH-U12S. Priset avslöjas inte, men tidigare har 30 euro eller motsvarande omkring 310 kronor aviserats.