Utvecklingen på skärmmarknaden har på senare år stannat av något, med paneler som i stort sett är desamma som för några år sedan. Detta har gjort att tillverkare tvingats särskilja sig på andra sätt, med bland annat extra funktioner såsom adaptiv bildsynkronisering.

Nu lanserar både AOC och Benq varsin ny modell, och i mångt och mycket handlar det om samma skärm. De båda har en 31,5-tumsskärm med upplösningen 2 560 × 1 440 pixlar och en uppdateringsfrekvens på 144 Hz. En av de mer utmärkande funktionerna är stöd för AMD Freesync 2, som är en förbättrad version av tekniken med hårdare krav på bildkvalitet.

Båda modellerna använder sig av en VA-panel och är certifierade enligt DispayHDR 400, vilket innebär en maximal ljusstyrka på 400 cd/m². Detta gäller dock endast för innehåll som visas i HDR, och vid vanligt användande uppnår panelerna en ljusstyrka på 300 cd/m².

AOC Agon AG322QC4 lanseras i juni med en rekommenderad prislapp på 6 029 kronor. Pris och lanseringsdatum för Benq EX3203R är ännu okända.