Den taiwanesiska tillverkaren Cryorig är kanske mest känd för sina kylarlösningar och under 2017 års upplaga av Computex visade företaget en rad prototyper med kylflänsar i koppar. Bland dessa processorkylare fanns bolagets kompakta modell C7, som vid tillfället var redo för produktion.

Nu lanseras kylaren skarpt och får namnet C7 Cu, där suffixet syftar på grundämnet koppar. Precis som originalet är C7 Cu utformad för små utrymmen och mäter in på 97 × 97 × 47 mm (L×B×H) med fläkten monterad. När det kommer till vikt kliver den nya modellen upp till 675 gram, vilket är drygt 300 gram mer än aluminiumvarianten.

Det nya materialvalet möjliggör upp till 15 procent bättre kylprestanda och TDP-värdet uppgår därför till 115 watt. C7 och C7 Cu levereras med samma PWM-styrda 92 mm-fläkt, som höjts upp något från kylflänsen för bättre luftflöde. Maximalt varvtal och ljudnivå är därför oförändrat och ligger på 2 500 RPM respektive 30 dB.

Cryorig C7 Cu är kompatibel med Intels LGA 115X-socklar och AMD:s AM4, AM3(+), AM2(+), FM2(+) samt FM1. Kylaren uppges landa på den europeiska marknaden i slutet av maj alternativt början av juni, med ett rekommenderat pris på motsvarande 520 kronor.