Anpassningsbar belysning och härdat glas är två återkommande funktioner för chassin som lanserats under de senaste åren. Trenden har successivt vuxit sig allt större och såväl större som mindre aktörer på marknaden erbjuder idag datorlådor med detta.

Nu avtäcker Antec ett nytt chassi i sin Dark Fleet-serie, med namnet DF500. Dess mest utmärkande drag är de tre RGB-belysta fläktarna i framkant, vilka kan anpassas i olika färger efter tycke och smak. Detta ackompanjeras även av en sidopanel tillverkad i härdat glas.

Chassit mäter in på 470 × 200 mm × 480 mm (D×B×H) och i komponentväg finns det plats för grafikkort med en maximal längd på 380 mm, en processorkylare med en höjd på 165 mm samt ett 200 mm lång nätaggregat. Sett till vattenkylning finns det plats för en 360 mm-radiator i den främre delen samt en 120 mm-radiator i den bakre.

Antec DF500 kommer i två versioner, där skillnaden är RGB-belysning. Modellen med detta har en rekommenderad prislapp på cirka 800 kronor, medan den utan hamnar på cirka 600 kronor.