Det slovenska företaget EK Water Blocks är en av de största tillverkarna när det kommer till komponenter för vattenkylning av datorer. Bolaget tillhandahåller det mesta för att konstruera en egendesignad vattenkylning, där bland annat radiatorer och vattenblock för grafikkort och processorer finns i produktportföljen.

EK Water Blocks utökar nu sitt utbud genom att börja sälja färdigbyggda datorer bestyckade med vattenkylning. På företagets webbplats finns för tillfället tre modeller i olika prisklasser, där samtliga baseras på andra generationens Ryzen-processorer från AMD. EK Water Blocks poängterar dock att systemen kan konfigureras efter egna preferenser och att mer hårdvara adderas i framtiden.

Den listade toppmodellen utrustas med två Geforce GTX 1080 i SLI och ackompanjeras av Ryzen 7 2700X samt 32 GB primärminne. Prislappen är på 4 260 USD, vilket motsvarar ungefär 45 000 kronor inklusive moms. Instegsmodellen kostar motsvarande 22 000 kronor och kommer istället med Ryzen 5 2600, 16 GB primärminne och Geforce GTX 1060.

Samtliga datorer har en snarlik kyllösning, där både grafikkort och processor inkluderas i vattenslingan. Baktill finns en radiator på 120 mm och bredvid moderkortet är en 240 mm-variant monterad. Radiatorerna är i aluminium och assisteras av totalt sex stycken Vardar-fläktar.

EK Water Blocks färdigbyggda datorer är inledningsvis enbart tillgängliga i USA, där de levereras från och med första veckan i maj.