I mars kunde Microsoft avslöja att samtliga konsoler ur Xbox One-familjen skulle begåvas med stöd för AMD:s adaptiva synkroniseringsteknik Freesync. Detta är en av flera tekniska förmåner som tidigare endast varit förunnade spelare på PC, men som nu även hittat in i konsolernas värld.

Nu tillkännager Microsoft att stöd för uppdateringsfrekvenser om 120 Hz står näst på tur. Läget ska gå att ställa in i inställningsmenyerna, och kommer att fungera med såväl bildskärmar som TV-apparater i upplösningarna 1080p och 1440p.

Det går i linje med andra bildorienterade funktioner som Microsoft adderat till sina konsoler på sista tiden. Bland dessa tillägg finns även stöd för 1440p-skärmar, AMD Freesync, och automatisk av- och påslagning av TV-apparaters spellägen för lägre latens/input lag.

När och om spel släpps eller uppdateras till att dra nytta av den högre uppdateringsfrekvensen är ännu höljt i dunkel. Funktionen väntas anlända till samtliga Xbox One-konsoler i form av en större uppdatering för maj månad.